рецепта

Печено пиле с гъби и моркови

Печено пиле с гъби и моркови

3 5 2

Българска кухня

Българска

Рецептата "Печено пиле с гъби и моркови " беше добавена на

Добави коментар

Продукти

пиле 1
гъби 300 г
Моркови 300 г
2 глави кромид лук
олио
бяло вино 200 мл
черен пипер
Дафинов лист
подправка за пиле

• Морковите се нарязват на колелца и се нареждат най-отдолу на правоъгълна тава, като се посоляват.

• Гъбите се нарязват на шайби и се нареждат върху тях, също се посоляват.

• В тавата се разпръсват няколко зърна черен пипер и няколко листа дафинов лист.

• Лукът се обелва, разрязва се на половини и се поставя върху зеленчуците.

• Налива се малко олио, виното и около 100 мл вода.

• Върху лука се слага пилето, разрязано по средата на гърдите отпред и с разперени настрани бутчета и крила.

• Отгоре се поръсва и натърква с подправка за пиле.

• Пече се в предварително загрята умерена фурна около час и половина.

• Печеното пиле с гъби и моркови се сервира с домашно приготвено картофено пюре.


Бележки
* Източник : Кулинарен Журнал

** Приблизителна цена: 11 лв.

*** Време за приготвяне: 1 ч 45 мин

**** Тази рецепта съдържа продукти за 4 порции