Пататник по златоградска рецепта

 

Пататник по златоградска рецепта

 

 

     ПРОДУКТИ:



      500гр Картофи

      250гр Сирене

      1 глава лук

      2-3 стръка джоджен или 1ч.л сух

      2 яйца

      Черен пипер на вкус

      1 к.ч. Олио

      Точени кори за баница

      50г Краве масло

      Олио за тавата

     ПРИГОТВЯНЕ:

 Настъргват се обелените картофи и се смесват с натрошеното сиренето и ситно нарязаните лук и джоджен.Прибавяме яйцата, черния пипер и 1/2 от олиото и объркваме добре.

 В голяма,намазана с олио тава слагаме 5 листа от корите,като всяка се намазнява.Сместа се изсипва върху намазнените листа и покриваме с останалите листа кори,като отново намазняваме свяка една.

 На най-горната кора разпределяме маслото, нарязано на пърчета.

 Пече се около 30 минути в предварително загрята фурна до 180 градуса, докато от горе пататникът се зачерви.



 




{START_COUNTER}